Så vårdar du din vinterhud

Under vinterhalvåret är det mycket som händer vilket påverkar hur vi mår, både psykiskt och fysiskt. En av de saker som påverkas mycket är vårt yttre, det vill säga vår hud. Majoriteten av alla upplever torrare hud under vintern vilket är helt naturligt eftersom att vi utsätts för ett klimat som är slitsamt för huden. Luften är torrare, vilket gör att huden blir torrare och kylan biter tag i kinderna och sätter sina spår. Och att solen lyser, eller inte, med sin frånvaro gör även sitt för huden. 

Här kommer våra fyra bästa tips på hur du vårdar din hud under vintern:

Vårdande och skonsam ansiktstvätt

Det är alltid viktigt att använda en skonsam och rengörande ansiktstvätt, men under vintern är det extra viktigt att inte använda produkter som sliter på, eller torkar ut huden. En skonsam och effektiv rengöring som återfuktar på djupet är Ultra V Idebenone Cleansing Foam. Det är ett rengörande lödder som känns lätt och mjukt mot huden och du kommer inte att få den där uttorkade känslan, som annars är lätt att få efter att man tvättat ansiktet.

Dagcreme och nattcreme med extra fukt

Under vintern är det även extra viktigt att vara noga med att smörja in sig med återfuktande kräm, både på morgonen och på kvällen. När man vaknar kan det vara så att huden känns skön och smidig om man har applicerat en bra kräm på kvällen, men det är ändå viktigt att smörja in sig på morgonen. Annars kan det bli så att huden blir torr igen efter ett par timmar, och det vill vi undvika, speciellt i vintertider! 

Brun utan sol

Detta är kanske mer en fråga om utseendet, även om de produkter vi erbjuder inom brun utan sol även är vårdande för huden. Men det kan vara väldigt uppiggande för välmåendet att få lite färg på huden under de månader när solen inte är framme många timmar. Ett tips är att använda Marc Inbane Black Exfoliator innan du applicerar din brun utan sol. Det är en skrubb som tar bort döda hudceller vilket gör din hud jämnare och friskare. I och med att huden blir jämnare får även din brun utan sol ett jämnare resultat, och den kommer även att hålla längre! Marc Inbane Natural Tanning Spray är en brun utan sol i sprayform som är enkel att applicera och ger ett jämnt resultat som håller i upp till fem dagar utan att bli fläckigt.

Skydda ansiktet

Detta tips skiljer sig lite från övriga tips och gäller inte några produkter eller liknande utan handlar mer om att du ska skydda ansiktet från väder och vind. Är du exempelvis i skidbacken är det kallt och blåsigt och ibland kan snön piska en i ansiktet. Det sliter förstås på huden och då kan det vara bra att skydda sig med en mask, balaclava eller en hög halsduk för att minimera slitaget – och dessutom håller du dig varm och skön!