Har du tröttnat på vintertorr hy?

Under vinterhalvåret upplever många att huden känns, torr, trött och grå. Detta är särskilt uttalat bland vi som bor i Skandinavien med kalla temperaturer, vind och väderomslag som kan påverka huden negativt.
Dessa årstider är huden i särskilt behov av fukt, balans och komponenter som stärker hudens egna skyddsbarriär. 

asnsiktskräm torr hud

De perioder som din hud känns extra torr är det viktigt att peela huden. Syftet är att exfoliera huden och på så vis eliminera döda hudceller som täpper till huden och förhindrar både produkter från att ta sig ned i huden där de gör skillnaden samt gör det svårare för ny syntes av hudceller. När alla döda hudceller är borta kommer nya fräscha hudceller fram vilket i sin tur leder till att du får bättre effekt av dina hudvårdsprodukter. Vilken peel och hur ofta beror på hudtyp och hudtillstånd. En generell tumregel är att exfoliera huden cirka 1-3 gånger i veckan. 

Ansiktsmasker med fukt hjälper också en torr och grå hud. Dessa kan kombineras i samband med din peel eller användas 1-3 gånger i veckan vid särskilda tillfällen. Det finns olika typer av masker, masker som du låter verka ett visst antal minuter, sovmasker eller en sheetmask. Sovmask är precis som det låter, en mask du sover med och sheetmask är ett ark utformat efter ansiktet som ligger i ett typ av serum som du lägger på ansiktet. Kombinationen av peel och mask efteråt gör magi med huden! 

Det kan också vara så att din hudvårdsrutin behöver anpassas till de kallare årstiderna. Små justeringar som att byta ordinarie nattkräm, lägga till ett serum eller komplettera din hudvårdsrutin med fuktspray kan göra stor skillnad.  

Ansiktsmask

Exoliering

Serum